Lihtne ja ülimaitsev pohla-juustu brownie emadepäevaks

Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis sulata ja nõruta need enne koogile lisamist. Mina tegin koogi rasvata mandli- ja riisijahu seguga, kui kook ei pea olema gluteenivaba, siis võid vabalt kasutada tavalist nisujahu. Tummisust andsin põhjale pruuni suhkruga (tume muscovado), aga vabalt võid kasutada muud endale meelepärast suhkrut. 

 

Šokolaadikiht:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g toasooja võid
  • 150 g (pruuni) suhkrut
  • 3 suurt toasooja muna
  • 110 g nisujahu või 70 g õlivaba mandlijahu ja 40 g riisijahu 

Juustukiht:

  • 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 150 g (peen)suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 2 suurt toasooja muna
  • 120-150 g pohli vm marju (kirsid, mustikad, sõstrad)

1. Tükelda šokolaad ja sulata veevannil. Vesivann tähendab seda, et asetad kuumakindla kausi kastruli või poti peale, milles on vesi nii, et kauss ei ulatu vee sisse. Lase šokolaadil madalal kuumusel veeauru kohal sulada, sega ühtlaseks ja lase pisut jahtuda.

 

2. Vahusta või suhkruga kohevaks heledaks vahuks.

 

 

 

3. Lisa edasi vahustades ükshaaval kolm muna, seejärel sega hulka sulatatud šokolaad. 

 

 

4. Sega hulka sõelutud jahu(d) ning laota kolmandik tainast küpsetuspaberiga kaetud 20X30 cm vormi. 

 

5. Vahusta toorjuust suhkrute ja munadega ühtlaseks kreemiks ning laota šokolaadipõhjale. Puista ühtlaselt peale marjad. 

 

 

6. Lisa ülejäänud šokolaaditainas ja tõsta kihte segamini, et tekiks marmorjas muster. Küpseta kooki ahjus 170 kradi juures 40-45 minutit kuni see on tahenenud, kuid juustukiht ei ole veel pruunistunud. Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks. 

 

 

Parima tulemuse saad järgnevate seadmetega