Peedi-kitsejuustu quiche

 Põhi:

  • 100g toasooja võid
  • 180g nisujahu 
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • pisut soola
  • 0,5dl külma vett

 

Täidis:

  • paar keskmise suurusega keedetud peeti 
  • 250g kitsejuustu
  • 100g riivitud juustu
  • 100ml vahukoort 
  • 1sl tärklist
  • 1 muna
  • paar sibulat
  • pisut soola ja pipart
  • 1tl tüümiani

 

Valmistamine:

1. Quiche’i põhja jaoks sega omavahel või ja kuivained ühtlaseks massiks.

2. Lisa vesi ja sega kuni taigen on ühtlane.

3. Seejärel pane taigen täidise valmistamise ajaks külmkappi.

4. Tükelda peedid keskmisteks kuubikuteks. Prae sibul, lisades soola ja pipart ning tüümiani.

5. Tambi kausis kitsejuust, lisa muna, koor, praetud sibul, riivjuust ja tärklis ning sega kokku.

6. Lisa segusse peedikuubikud ja sega õrnalt läbi.

7. Rulli taigen õhukeseks ja kata sellega vormi põhi ja ääred. 

8. Vala täidis vormi ja küpseta 190 kraadi juures umbes 50–60 min. 

***