Astelpajutort sulatatud juustuga

Astelpajutort sulatatud juustuga

Retsept ilmus raamatus "Eesti 100 torti".

Ükski pidu ei toimu ilma tordita! Eesti 100. sünnipäevaks kogusid 100 Eesti tordimeistrit kokku 100 põnevat retsepti tortide, kookide, dessertide ja muude maiuste valmistamiseks ja kaunistamiseks. Ahvatlev magus sobib nii selle kui ka mistahes teise väärika tähtpäeva tähistamiseks ja on lihtsalt teostatav igas koduköögis.

Retseptides on au sees Eesti toorained ja kaunistused, mis on oskuslikult kombineeritud kaugemalt pärit koostisainetega ning kus uued ideed on põimitud traditsiooniliste maguspaladega.

 

"See on kohandatud variant retseptist, millega osalesin Eesti Vabariik 100-teemalisel võistlusel Aasta kondiiter 2017." 

Põhi:

  • 1 pk Vilma muffinipulbrit täisterajahuga
  • 220 ml vett
  • 80 ml õli
  • 20 g kakaooatükke

Biskviidi immutamiseks:

  • 100 ml vett
  • 10 g suhkrut
  • 5 ml sidrunimahla

Astelpajuželee:

  • 30 g želatiini
  • 220 ml 100% õunamahla
  • 15 g suhkrut
  • 45 g astelpajupüreed

Kreemitäidis:

  • 50 g želatiini
  • 400 ml vahukoort
  • 80 g suhkrut
  • 400 g toasooja sulatatud juustu
  • 200 ml vett

Võikreem:

  • 140 g toasooja võid
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 30 g kondenspiima

Kaunistamiseks martsipani ja martsipanimotiive

 

PÕHJA VALMISTAMISEKS sega koostisained kokku, vala tainas 34 cm läbimõõduga vormi ja küpseta180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, jahuta.


ASTELPAJUŽELEE JAOKS paisuta želatiin külmas vees. Vala õunamahl läbi sõela kaussi, lisa suhkur ja astel-
pajupüree. Sulata želatiin ja sega mahlasegusse. Vala segu toidukilega vooderdatud vormi, mis on veidi väiksem, 
kui tordipõhi, ja pane sügavkülma tarduma.
Sega kokku immutusvedelik. Vooderda tordirõngas tordikilega ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lõika tordipõhi pooleks ja aseta pealmine kiht tagurpidi rõngasse. Immuta. 

KREEMITÄIDISE JAOKS pane želatiin külma vee sisse 10 minutiks paisuma. Vahusta koor  suhkruga pool-pehmeks, lisa pehme sulatatud juust ja vahusta pool-tugevaks vahuks. Sulata želatiin 200 ml kuumas õunamahlas, lisa vahule ja sega ühtlaseks. 
Vala pool kreemist vormi biskviidile, tõsta sellele tardunud astelpajuželee ja vala peale ülejäänud kreem. Kata tagurpidi tordipõhjaga, immuta ja pane sügavkülma. 

VÕIKREEMI TEGEMISEKS vahusta või kohevaks vahuks. Lisa tuhksuhkur ja kondenspiim ning vahusta veel. 
Võta tort sügavkülmast, eemalda vormist ning kata pealt ja külgedelt võikreemiga. 
Rulli martsipan lahti ja aseta tordile, silu paika. 
Kaunista varem voolitud martsipanimotiividega.  

 

Foto: Kerli Sosi (Kerli Sosi Photography) ja stilist: Janne Salumäe (Roll Agentuur)

if YOU can dream it you CAN do it!