Aurutatud spargel, pošeeritud muna ja juustukaste

Aurutatud spargel, pošeeritud muna ja juustukaste

 

Retsept neljale

  • Roheline spargel 500 g
  • Kanamuna 4 tk
  • Oliivõli
  • Söögiäädikas 50 ml
  • Vahukoor 100 ml
  • Sulatatud juust 100 g
  • Riivitud parmesan 50 g
  • Kalamari (kaunistuseks)

Koori ja loputa spargel ning lõika ära otsad. Pane sparglid resti peale (et saaks aurutata mõlemalt poolt) ja pane Electroluxi aururežiimiga ahju. Samal ajal kui spargleid ahjus aurutad (selleks kulub vaid ca 5 minutit), pošeeri munad. Võid neid traditsiooniliselt ilma kooreta keevas vees poseerida: pane pott veega pliidile, lisa sool ja söögiäädikas ning löö sisse muna. Eemalda pott pliidilt ja oota 3 minutit ning võta vahukulbiga muna välja.

Teises potis kuumuta vahukoor ja lisa sulatutud juust, sega vispliga kuni juust on sulanud. Lisa parmesani ja sega kuni ka see on sulanud. Lase läbi sõela.

Pane kaste taldrikule, paiguta kastme peale aurutatud sparglid ning määri neid veidi oliivõliga. Pane sparglite peale pošeeritud muna  ja kaunistuseks kalamari.

if YOU can dream it you CAN do it!