Kaera-banaanikorvikesed kohupiimakreemiga

Kaera-banaanikorvikesed kohupiimakreemiga

Issand, kui ilusad, issand, kui head! armus fotograaf korvikestesse sekundipealt. Need on tõesti metsikult mõnusad. Kaerakorvikeste retsept pärineb minu healt sõbralt Christinilt, kes armastab taina sisse ka purustatud mandleid sopsutada, et oleks krõmpsu. Korvikesed on eriti oodatud just väikeste lastega peredes, kus otsitakse suhkrukringlitele alternatiive – et lapse suu saaks magusaks ilma liigse suhkruta.

Korvikeste sisse kõlbavad kõiksugu täidised, mõtle ainult välja. Argisemad, pidulikumad. Christin armastab neid oma perele ilusatel hommikutel serveerida marjase India pähkli kreemi või avokaado-kakaokreemiga. Seekord aga vupsab korvide sisse kõigi Eesti laste lemmik - kohupiimakreem! Kuna niristame peale mett (ja see tundub siin olevat kõikse tähtsam komponent taevase naudingu saamiseks), ei peagi kreem ise väga magus olema. See teebki asja hõrgult tasakaalukaks, et kokku saavad tagasihoidlikult magusad korvike ja täidis, väga magus mesi ja hapukad marjad. Võtaks kohe VEEL!

 

12 korvikest
  • 2 suurt küpset banaani
  • 6 suurt peotäit täisterakaerahelbeid
  • 1 tl kaneeli
  • 2 sl mett
  • võid või kookosrasva vormide määrimiseks
 
Kohupiimakreem:
  • 150 g kohupiima
  • 1,5 dl 35% rõõskkoort
  • 2 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • paar tilka vanillipastat
  • peale niristamiseks vedelat mett
  • kaunistuseks hooajalisi või külmutatud marju
 
 
Purusta suuremas kausis kahvliga banaan. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega ühtlaseks massiks.
 
 
Määri muffinivormid kookosrasva või võiga.
 
 
Vooli tainas vormides korvikesteks.
 
 
Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni on kuldpruunid. Lase korvikestel maha jahtuda ning võta vormidest välja.
 
 
Vahusta rõõskkoor suhkruga vahukooreks.
 
 
Lisa sool, vanilliekstrakt ja kohupiim ning sega läbi. Määri kohupiimakreem lusika abil kaerakorvikestesse. Nirista peale vedelat mett ning kaunista marjade või muu põnevaga.
 
if YOU can dream it you CAN do it!