Küpseta vahvleid Rootsi moodi!

Küpseta vahvleid Rootsi moodi!

Sul on kodus vahvlimasin, mis kogub juba ammu tolmu. Põhjus on selles, et õige vahvliretsepti leidmine on ajakulukas ja poes, pulbrikujul olev, pole üldsegi see, mis su silme ette kui võluväel kõik Bullerby lapsed, kel vaarivavurrud silmini, ette manaks. Nüüd tea, et õige, Rootsi vahvlite retsepti leiad just siit! Aeg üheks õigeks pühapäevaseks traditsiooniks.

 

VAJA ON:

  • Vahvliküpsetajat
  • 210g jagu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 0,5l piima, mis võib olla väga vabalt ka hoopis mandlipiim
  • 2 muna
  • 100g sulatatud võid
  • Soovi korral võid lisada taignasse ka suhkrut.

 

TEE NII:

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja pool piimast. Tainast on väga mugav segada Electroluxi köögikombaini kasutades. Nii saad taina segamise ajal juba uusi koostisosi ette valmistada ja välja mõõta ning veendunuda, et tainas on korralikult ja ühtlaselt kokku segatud.

Nüüd lisa ülejäänud osa piimast, muna, sulatatud või ja sega ka need eelnevaga korralikult kokku

 

NIPID:

Või sulatamisel lõika võist väiksemad tükid, nii sulab see kiiremini, kui üks terve tükk.

Kui lisad taignasse natukene ka kaneeli, annad vahvlitele uue ja põneva maitsenüansi.

Lase vahvliküpsetajal enne kuumaks minna. Kui aga taigna lisad ja raudu kokku hakkad suruma, tee seda alguses väga aeglaselt. Nii kindlustad selle, et veel küpsemata tainas raudade vahelt välja voolama ei hakkaks.

Vahvleid võid serveerida millega iganes- vaarikamoosi, vaniljekastme, marjade või vahukoorega. Nendega sobib kõik hästi kokku. Ja kuna retsept originaalis suhkrut ei sisalda, ei lähe kogu komplekt ka liiga magusaks.

 

if YOU can dream it you CAN do it!