Suvised teevõileivad!

Suvised teevõileivad!

Sõbranna teatab, et proovib täna Sinu juurest läbi tulla, et viimaseid uudiseid vahetada, aga Sina oled terve päeva marja põõsa all end päikesel hellitada lasknud ja puudub igasugune ind oma järjekordseteks gurmeekatsetusteks? Pole midagi. Su sõbranna on enamgi kui õnnelik, kui sätid õunapuu alla laua, toolid, vaasi põllulilledega, pakud rohelist teed ja neid- suviselt mahedaid, värskeid minivõileibu. Mille tegemine, kusjuures, ei murra konti ega röövi D-vitamiini püüdmise aega.

Ostunimekiri:

  • 2 pakki oma lemmikut röstsaia
  • 1 pakk toorjuustu
  • till
  • 1 sidrun
  • 1 suur kurk
  • kirsstomatid
  • värske basiilik
  • majonees
  • mozzarella juust
  • tśilli maitseaine
  • sool
  • pipar

 

Kurgivõileivad

Lõika röstsaia ümbert ära ääred ja seejärel poolita need kaheks võrdseks osaks. Seejärel võta toasoe toorjuust, sega kausis koos sidruni küljest riivitud koore, tilli, soola ja pipraga pehmeks seguks ja määri mõlemale saia poolele. Nüüd lõika kurgist õhukesed viilud, laota need ühele saiaviilule nii, et need üksteist natukene kataksid, pane teine viil peale ja ongi valmis! Kuna kurk koosneb suures osas veest, siis oleks hea, kui need ruttu serveeritud saaks, muidu võivad natukene liiga pehmeks minna.

 

Itaalia pärased võileivad

Leia sobiva suurusega ringikujuline küpsise vorm või klaas, mis võimaldaks ühest röstsaiaks kaks ringi välja lõigata. Pane kausi sisse umbes 3 supilusikatäit majoneesi, lisa sellele pisut tśilli maitseainet, soola ja pipart ja sega ära. Määri majoneesisegu mõlemale saiaringile, pane peale mozzarella viil, tomatilõik, basiiliku leheke, pane peale teine saiaketas, pista hambaork läbi ja ongi valmis!

 

Kas pole lihtne? Aga vean kihla, et uudiseid täis sõbranna arvab, et ületasid end taas!

if YOU can dream it you CAN do it!