Kihiline šokolaadi-marjakook

Kook:
80 g riisijahu, 60 g maisijahu ja 40 g toortatrajahu
150 g peensuhkrut
1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
40 g maitsestamata kakaopulbrit
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
1,2 dl keefiri
0,6 dl õli
1 muna
1 sl konjakit või brändit
1,2 dl kuuma kohvi
 
Juustukreem:
100 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
 
 
Aseta sõelutud jahud suhkrute, kakaopulbri, soola, küpsetuspulbri ja soodaga kaussi ning sega korralikult läbi. Selleks võid juba kasutada lauamikseri kaussi ja selle tainalaba.
Teises kausus sega keefir õli ja lahtiklopitud munaga. Lisa märg segu kuivainete juurde ja sega tainalaba abil ühtlaseks tainaks.
Lase mikseril töötada aeglasel kiirusel ja vala aeglaselt hulka alkoholiga segatud kohv. Sega, kuni tainas on ühtlane.
Vala tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivassse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ning mille ääred on võiga määritud ja jahu või suhkruga üle puistatud.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogipõhjal u 30 minutit vormis taheneda, eemalda vormist ja lase restil täielikult jahtuda.
Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Sega ühtlaseks ja lase pisut jahtuda.
Aseta vahukoor, toorjuust ja suhkur kaussi ning vahusta ühtlaseks kreemiks.
Vala šokolaad samal ajal edasi vahustades kreemi hulka, vahusta ühtlaseks. 
Lõika jahtunud koogipõhi sakilise noaga pooleks ja aseta üks pool serveerimisalusele.
Võid ümber panna lahtikäiva vormi ääre, et kook kreemiga ilusti vormi hoiaks. Laota peale pool šokolaadi-juustukreemist. Aseta sellele omakorda teine koogipool ja kata ühtlaselt ülejäänud kreemiga.
Hoia kooki enne söömist vähemalt tund aega külmkapis, et kreem jõuaks taheneda. Võta vormi äär ümbert ning kaunista marjade ja šokolaadilaastudega.