Küpsetatud jäätis


4 portsjonit
60 g digestive küpsiseid
2 munavalget
100 g tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
400 g head jäätist

Murenda küpsised näppude vahel või köögikombainis ja jaota puru nelja ramekin-vormi.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks ja lisa aeglaselt suhkur. Vahusta edasi, kuni saad ilusa läikiva ja tugeva massi.
Tõsta jäätis vormidesse küpsisepuru peale ja suru tihedalt kokku, et õhumulle vahele ei jääks – sealt hakkab jäätis kiiremini sulama. Kui jäätis jõudis juba pehmeneda, võid selle veel mõneks ajaks sügavkülmikusse tahenema tõsta.
Viimaks kata vormid munavalgevahuga ning jälgi taas, et jäätis kuskilt ei piiluks. Beseekiht on jäätisele nagu kaas, mis ei lase sel kuumas ahjus kohe sulama hakata.
Küpseta 250 kraadises ahjus pealtkuumutuse või grilliga 3-4 minutit, kuni besee on kergelt pruunistunud.
Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe.