Küpsetatud jäätis
4 portsjonit
- 60 g digestive küpsiseid
- 2 munavalget
- 100 g tuhksuhkrut
- näpuotsatäis soola
- 400 g head jäätist
- Murenda küpsised näppude vahel või köögikombainis ja jaota puru nelja ramekin-vormi.
- Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks ja lisa aeglaselt suhkur. Vahusta edasi, kuni saad ilusa läikiva ja tugeva massi.
- Tõsta jäätis vormidesse küpsisepuru peale ja suru tihedalt kokku, et õhumulle vahele ei jääks – sealt hakkab jäätis kiiremini sulama. Kui jäätis jõudis juba pehmeneda, võid selle veel mõneks ajaks sügavkülmikusse tahenema tõsta.
- Viimaks kata vormid munavalgevahuga ning jälgi taas, et jäätis kuskilt ei piiluks. Beseekiht on jäätisele nagu kaas, mis ei lase sel kuumas ahjus kohe sulama hakata.
- Küpseta 250 kraadises ahjus pealtkuumutuse või grilliga 3-4 minutit, kuni besee on kergelt pruunistunud.
- Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe.