Mustikatort

Biskviit:

4 muna (L suurusega)
130g nisujahu
200g suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
2-3sl kakaod
pisut soola
veidi võid

Kreem: 

500g mascarponet
400ml vahukoort 
200g mustikaid
4-5sl tuhksuhkrut (maitse järgi)
1 purk konserveeritud kirsse

 Kaunistamiseks:

100g tumedat šokolaadi
100ml vahukoort
veidi värskeid marju

 

Säti ahi 180 kraadile ja hakka valmistama tainast. Eralda munavalged kollastest ning vahusta munavalged pisut soolaga kergeks vahuks.
Jätka vahustamist lisades suhkrut seni, kuni vaht on päris tugev. Seejärel lisa ühekaupa munakollased jätkates samal ajal  vahustamisega, aga juba madalama kiirusega. 
Siis lisa sõelutud jahu koos küpsetuspulbri ja kakaoga ning sega kokku hoolikalt, et mitte õhulist struktuuri rikkuda.
Vala tainas võiga määritud vormi ning pane umbes 30 minutiks ahju.
Keera valmis tordipõhi ümber ja lase jahtuda. Jahtunud biskviit lõika kolmeks.
Sega kausis mascarpone koos vahukoorega kreemiks. Kui kreem hakkab tugevamaks minema, lisa tuhksuhkur ja mustikad.
 Biskviiti võib soovi korral immutada kirsisiirupiga (purgist).
Pane biskviidi esimene kiht samasse vormi, millega oli see bikviit tehtud, määri kreemiga, pane kirsse vahele, lisa veidi kreemi peale ja kata teise biskviidiga. Järgmise kihiga samamoodi.
Pane natuke kreemi kõrvale – sellega katame pärast tordi küljed. Ja enne, kui tort on kreemiga kaetud, pane ta külma (hea oleks, kui ööseks). Pärast võta tort vormist välja ja kata küljed ülejäänud kreemiga.
Ganaši jaoks kuumuta koor ja vala peale purustatud šokolaad.
Kui segu veits jahtub, kata tort ganašiga ning kaunista värskete marjadega.