Öömustad banaanid šokolaadi ja maapähkliga
Volber! See imeline öö, mil hing on täis kevadetuleku elevust, kui kolid õue, süütad lõkke või vähemalt grilli, küpsetad miskit ekstramõnusat elaval tulel, äkki isegi märkad vahelduseks NATO-lennukitele üle vihisevaid olendeid luual? Ootused on igatahes taevani!
Kui baklažaan või vorstike edukalt küpsetatud ja käes magusavoor, too välja banaanid, millega rõõmustada nii väikeseid kui ka suuri. Nende täitmine on lihtne ja lõbus, nagu laste kaasamiseks loodud. Võite need juba varem ära täita, et aiapeol oleks vaid grillile tõstmise vaev. Kui juhtub olema sajune ilm (nagu juhtus meie pildistamise päeval), siis küpseta mustjad sarvekesed valmis ahjus, sulavad sama kiiresti kõhtu!
Kes on grillbanaani enda jaoks juba avastanud, teab, et sellest saab raudselt pere klassika. Täita võib neid kõikvõimaliku hea kraamiga, sinna sobivad igal juhul šokolaad, mesi, erinevad pähklid, seemned ja rosinad. USA-s pistetakse raudselt sisse ka vahukomme. Aga mina järgnesin seekord noorpõlvenostalgiale ja kordasin kunagisi Snickersi-naudinguid, milles kohtuvad nii sõltuvusttekitaval moel magus ja soolane. Vaniljejäätise pallike otsa ja... oledki nõiutud!
Viiele
- 5 banaani
- 5-10 sl maapähklivõid soolaga, eelistatavalt krõmpsuvat (ingliskeeles crunchy)
- 15 ruudukest tumedat või piimašokolaadi
- paar peotäit soolatud maapähkleid
- 5 jäätisekulbitäit vaniljejäätis







