Öömustad banaanid šokolaadi ja maapähkliga

  • 5 banaani
  • 5-10 sl maapähklivõid soolaga, eelistatavalt krõmpsuvat (ingliskeeles crunchy)
  • 15 ruudukest tumedat või piimašokolaadi
  • paar peotäit soolatud maapähkleid
  • 5 jäätisekulbitäit vaniljejäätist
  •  
    Sea valmis grill või soojenda ahi 200 kraadini. Kui küpsetad ahjus, siis kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
     
    Tee banaani nõgusale küljele pikuti sisselõige ja venita taskut pisut avaramaks. Määri lusikaga iga banaani sisse 1-2 sl maapähklivõid.
     
    Pista igasse taskusse kolm šokolaadiruudukest.
     
    Puista peale maapähkleid.
     
    Kui küpsetad ahjus, aseta “laevukesed” ahjuplaadile ja lükka ahju. Kui valmistad grillil, aseta need otse õliga määritud restile või paki enne iga banaan fooliumisse (nii, et sisselõige jääb ülespoole).
     
    Maius valmib 8-10 minutiga, siis, kui banaanikoored omandavad öömusta tooni ja viljaliha muutub päris pehmeks. Serveeri vaniljejäätisega ja hauka koore vahelt lusikaga. Vot see on elu!