Rõõmsalt rohelised spinatipannkoogid

  • 4 dl värsket spinatit või noort naati
  • 4 dl keefirit või hapupiima
  • 1 suur muna
  • 1 sl õli
  • 2 sl mett
  • 1,5 dl täisteranisujahu
  • 1,5 dl tatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • õli, praadimiseks
  •  
     
    1.Vala spinat, keefir või hapupiim, muna, õli ja mesi blenderi kannu ning blenderda läbi.
    2. Sega suuremas kausis kuivained.
    3. Vala vedel segu kuivainete hulka ning sega läbi. Pane pann kohe tulele. NB! See tainas ei armasta seista, kui jääb liiga pikalt ootama, ei pruugi pannkoogid tulla enam kohevad.
    4. Kuumuta pann, keera tuli keskmisele tasemele ja vala pannile pisut õli. Lase õlil kuumeneda ja tõsta pannkoogitainast pannile suure supilusikaga. Timmi vajadusel taina paksust keefiri või jahuga. NB! Kui õli on piisavalt kuum, hakkab tainas särisema. On täitsa tavaline, et esimene pannitäis läheb untsu ehk siis paluks mitte heituda!
    5. Küpseta pannkooke umbes kaks minutit ühelt poolt ja minutike teiselt poolt, kuni need saavad endale pruunikaskuldse mustri.
    6. Söö mee, vahtrasiirupi või moosiga. Ohh, see on küll hommik, mida tahad veel pikka aega meenutada!