Ahvikeste avokaadopasta

Lastele meeldib pasta. Pasta bolognese! Või lihtsalt makaronid tomatikastme ja riivitud juustuga. Aga minu lastel on veel üks lemmik – pasta avokaadoga. Kui soomlased Anna ja Alexander Gullichsenid andsid viis tagasi välja raamatu Safkaa, vallutas see retsept tuhandete soomlaste toidulauad ja südamed. Meie koos lastega taasavastasime selle nüüd.

Pasta avokaadoga on selline mõnus roog, millega võiks hakkama saada ka koolist koju jõudnud laps, kel juba käe sees näiteks pasta tomatikastmega tegemine (siis võiks teha väiksema koguse, sest rooga tuleks manustada kohe). See toit valmib sama lihtsalt: pasta potti keema, kausis kaste kokku segada ja pärast kõik kokku keerata. Imemõnus ja kõhtutäitev roog! Kusjuures nisujahust pasta asemel sobib seda valmistada ka näiteks ökopoodides saadaval olevate tervislikumate maisi- või tatrapastaga.

 

Neljale

  • 400 g täisteraspagette
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 punast tšillikauna (laps võib selle ka välja jätta)
  • 1 laimi mahl
  • 2 väga küpset avokaadot
  • 0,5 dl Extra Virgin oliiviõli
  • 60 g Parmesani juustu
  • punt basiilikut ja muud rohelist
  • soola-pipart

Huhuu! Originaalretseptis on pool juustust Pecorino oma. Lisaks basiilikule on seal kirjas ka punt peterselli.

 

1. Pane pasta jaoks vesi potti keema, lisa suts soola. Keeda spagette kuni kuni need on al dente.

 

 

2. Haki küüslauguküüs pisikesteks tükkideks ja viska suuremasse kaussi.

 

 

3. Lõika tšillikaun pikkupidi pooleks, puhasta noa otsaga seemnetest, haki ja heida kaussi.

 

 

4. Haki avokaadod. Kõige lihtsam on seda teha nii, et lõikad avokaado pikkupidi pooleks, eemaldad kivi ning lõigud noaga sisse justkui ruudud. 

 

 

5. Aita avokaado viljaliha supilusikaga kaussi. Kui tahad, võid noaga otse kausis tükke veel väiksemaks lõigata.

 

 

6. Pigista peale laimi mahl. Kui sul tsitrusepressi pole, siis aita kahvliga laimist mahl välja saada nii, et hoiad poolikut vilja peos, pigistad ja samal ajal keerad selle sees kahvlit. 

 

 

7. Haki basiilik ja/või muu roheline ning viska kaussi.

 

 

8. Riivi juust ja kalla sellest pool kastme ainetele seltsiks.

 

 

9. Kui hoogsa riivimise käigus lõikus tera pisut sõrme, siis too kapist plaaster ja pane peale.

 

 

10. Kõige peale vala oliiviõli ning krõksuta peale soola-pipart. Sega läbi.

 

 

11. Kui pasta valmis, siis nõruta. Võid valada sorts keeduvett eraldi nõusse, et vajadusel kastet pisut vedelamaks muuta. Vala pasta kastmele kaussi peale, keera kõik ilusti kokku. Kui vaja, lisa pisut keeduvett, et kõik paremini seguneks. Serveeri, sipsuta peale riivitud juustu ja naudi!

 

 

Parima tulemuse saad järgnevate seadmetega