Kihiline šokolaadi-marjakook

​Kihiline mahlase kakaobiskviidi ja tumeda šokolaadi-kreemiga kook on tõeline suvine maiuspala, mille puhul saab ära kasutada erinevaid marju. 

Koogi võid teha ka neljakihilise, selleks kahekordista taina ja kreemi kogused. Kook küpseta sel juhul kahes 20 cm läbimõõduga vormis ja lõika kumbki pooleks.

Kui soovid teha kooki nisujahuga, siis kasuta 130 g nisujahu ning vähenda sooda (kasuta 1,5 tl asemel 1 tl) ja küpsetuspulbri (kasuta 1 tl asemel 0,5 tl) kogust.

Kook on piisavalt mahlane ja kui see saab enne söömist mõned tunnid (veel parem üleöö) seista, siis ei ole biskviite vaja immutada. Kui aga soovid koogi serveerida u tund pärast kokku panekut, siis soovitan neid vähese kohviga (u 0,5 - 1 dl) igaks juhuks niisutada.

Soovitan selle taina tegemiseks kasutada lauamikseri (nt Electrolux'i Assistent) tainalaba, sest nii saab taina kõige lihtsamalt ja kiiremini kokku segada; kreemi vahustasin sama mikseri vahustamisotsikuga. 

 

Kook:

  • 80 g riisijahu, 60 g maisijahu ja 40 g toortatrajahu
  • 150 g peensuhkrut
  • 1 kuhjaga sl vanillisuhkrut
  • 40 g maitsestamata kakaopulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl soodat
  • 1,2 dl keefiri
  • 0,6 dl neutraalse maitsega õli
  • 1 muna
  • 1 sl konjakit või brändit
  • 1,2 dl kuuma kohvi

 

Aseta sõelutud jahud suhkrute, kakaopulbri, soola, küpsetuspulbri ja soodaga kaussi ning sega korralikult läbi. Selleks võid juba kasutada lauamikseri kaussi ja selle tainalaba.

 

 

Teises kausus sega keefir õli ja lahtiklopitud munaga. Lisa märg segu kuivainete juurde ja sega tainalaba abil ühtlaseks tainaks.

 

 

Lase mikseril töötada aeglasel kiirusel ja vala aeglaselt hulka alkoholiga segatud kohv. Sega, kuni tainas on ühtlane. 

 

 

Vala tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivassse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ning mille ääred on võiga määritud ja jahu või suhkruga üle puistatud.

 

 

Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogipõhjal u 30 minutit vormis taheneda, eemalda vormist ja lase restil täielikult jahtuda.

 

 

 

Juustukreem:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 50 g tuhksuhkrut

 

Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Sega ühtlaseks ja lase pisut jahtuda. 

 

 

Aseta vahukoor, toorjuust ja suhkur lauamikseri kaussi ning vahusta ühtlaseks kreemiks. 

 

 

Vala šokolaad samal ajal edasi vahustades kreemi hulka, vahusta ühtlaseks.

 

Lõika jahtunud koogipõhi pooleks ja aseta üks pool serveerimisalusele.

 

 

 

Võid ümber panna lahtikäiva vormi ääre, et kook kreemiga ilusti vormi hoiaks. Laota peale pool šokolaadi-juustukreemist. Aseta sellele omakorda teine koogipool ja kata ühtlaselt ülejäänud kreemiga.

 

 

Hoia kooki enne söömist vähemalt tund aega külmkapis, et kreem jõuaks taheneda. Võta vormi äär ümbert ning kaunista marjade ja šokolaadilaastudega. 

 

 

Parima tulemuse saad järgnevate seadmetega