Rooma salati tacod krabiliha ja koduse majoneesiga

Koostisosad:

  • 1 Rooma salati pea
  • 700 ml taimeõli
  • 2 spl valge veini äädikat
  • 2 küpset avokaadot
  • 5 munakollast
  • 1 kimp koriandrit
  • 1 laim
  • 170 g krabiliha (värsket või konserveeritut)
  • 1 värske tšillipipar
  • sidrunaloisia lehti
  • soola ja pipart

 

Valmistamine

Valmista kõigepealt majonees! Sega blenderis taimeõli ja 2 spl valge veini äädikat; lisa sool, munakollased, sool ja pipar. Lõika laim pooleks, riivi ühe poole koor ja lisa see majoneesisegule ning seejärel pigista sisse teise poole mahl. Blenderda segu kuni see muutub konsistentsilt paksuks ja valgeks.

Seejärel valmista taco-täidis - tükelda krabiliha, tšillipipar ja koriander. Lõika avokaadod pooleks ning uurista välja viljaliha. Lisa see krabilihasegule, seejärel lisa kodune majonees ja vispelda hoolikalt.

Lõpuks pese ja kuivata Rooma salati lehed, aseta need taldrikule ja täida iga leht krabitäidisega.

Kaunista sidrunialoisia lehtede või muu meelepärasega.